Top

Madelieve's Kwis van de Nostalgie 2014Kwis van de Nostalgie

Op zaterdagavond 28 juni wist team Boney-M, bestaand uit teamcaptain Esther Krieckaart vd Wouw en teamleden Richard Krieckaart, Ans van de Wouw, Bep Hultermans en Nicole Hultermans overtuigend te winnen op Madelieve's kwis van de Nostalgie. Met 128 punten hadden ze een confortabele voorsprong op team The Losers (teamcaptain Wilma van Gils). In totaal namen 11 teams deel aan de kwis in een overvolle podiumzaal van cafe Ome Toon.

Even leek het er gisteren rond 19.45 uur op dat de kwis niet zou kunnen plaatsvinden. In cafe Ome Toon bleek een verjaardagsfeest wat gezelliger te zijn dan verwacht, waardoor de gasten die eigenlijk rond 20 uur zouden vertrekken nog in grote getalen in cafe Ome Toon aanwezig waren. Gelukkig kon de podiumzaal door vereende krachten van een aantal kwis deelnemers in een klein half uurtje worden omgetoverd tot nieuwe kwis locatie. En zo is weer gebleken dat de Biestenaren niet voor een gat te vangen zijn.

Screen Shot 2014-06-29 at 9.25.39
 
In de vragenrondes werden verschillende soorten vragen op de gasten afgevuurd. Speciaal omdat Oranje nog steeds in de strijd is, waren verschillende categorieeen vragen over oranje ingevoerd. Geen standaard oranje weetjes natuurlijk, maar wederom niet al te serieuze vragen. Zo moesten de teams bijvoorbeeld enkel aan een plaatje met daarop een 'snor' herkennen om welke (oud) oranje spelers/coaches het ging. Best lastig bleek de opgave hier links weergegeven. (kijk onderaan het artikel voor het antwoord). Ook moest aan de hand van radiocommentaar worden verteld over welk doelpunt dat commentaar ging. 

Vertrouwde categorieen zoals de "Nederpop rebus", "Wie is wie?" en "raad de naam van het product" van verdwenen producten waren natuurlijk ook weer van de partij. Maar ook de nieuwe categorie "Lego Alterego" viel in de smaak. In deze categorie moest worden geraden welke beroemdhedenie er in lego blokjes waren nagebouwd. We hebben een kleine selectie toegevoegd. Eens kijken of u eruit komt!
Screen Shot 2014-06-29 at 9.26.33
Los de rebus op. U krijgt een zin uit een nederpop hit. Geef titel en artiest

Screen Shot 2014-06-29 at 9.27.34
Dit zijn "Jacobsen en Tedje van Es" ... maar weet u wie van de twee wie is?

Screen Shot 2014-06-29 at 9.24.42
4 beroemdheden nagebouwd in lego blokjes ... Kunt u de namen noemen?

Een ding is al duidelijk, er komt zeker een editie 2015 van de kwis van de Nostalgie volgens het Kwis team (Lennart de Graaf, Conny Ongenae Leijten, Marlien de Graaf, Theo de Graaf). Kortom ... heeft u deze editie gemist ... dan kunt u zich volgend jaar revancheren.


Oh ja ... u had natuurlijk de antwoorden tegoed:Screen Shot 2014-06-29 at 9.26.02 Nederpop rebus: "Zeg schat denk je dat je me aankan" Uit "Je loog tegen mij - Drukwerk"
W
ie is wie: A: Tedje van Es, B: Jacobse
Lego Aterego: Donald Duck, Kwik, Kwek en Kwak
Wie is de Oranje Snor: Het is natuurlijk onze bondscoach Louis van Gaal!